Přečteno červen 2019 - EVA ♡ LIFE

Přečteno červen 2019

17:35:00

Krásný den, dnes mám pro Vás asi po půl roce tipy na knížky, které jsem přečetla za poslední měsíc a moc ráda Vám je doporučím. Obecně mezi moje oblíbené žánry patří knihy popisující příběhy odehrávající se v období druhé světové války, severské detektivky a někdy i úplně lehká témata jen tak v létě k vodě. Moc bych chtěla poděkovat Albatros Media za knihy, které mi poslali jako barterovou spolupráci ( z tohoto článku to jsou všechny kromě poslední zmíněné)

Budu moc ráda i za Vaše tipy!



Clona
Tato kniha není úplně lehké letní čtení, ale mě vtáhla do děje téměř okamžitě, i když někdy je třeba se na ni opravdu soustředit. V knize se objevují jak dialogy, tak vnitří monology postav, díky kterým si hlavní hrdiny k sobě velmi rychle připoutáte. Clona je třetí detektivkou ze série autora, ale není třeba je nastudovat předem, já jsem ani jednu z předcházejících knih nečetla a vůbec to pochopení děje nevadilo, ovšem plánuji si obě přečíst, protože třetí kniha byla skvělá. Popisuje jednu propletenou událost, jejíž hlavní protagonistkou je Mia, která se po osobních problémech chystá na delší dovolenou, ale na poslední chvíli se nechá přemluvit k řešení velmi složitého případu, jehož je součástí mnohem víc, než by se mohlo na první pohled zdát. A věřte mi, že se v určité části budete bát jít se v noci třeba napít do kuchyně :D

Osvětimská ukolébavka a Tatér z Osvětimi
Obě knihy jsou tematicky velmi podobné, popisují osudy a lásky rodin, které se vlivem doby dostaly do koncentračního tábora v Osvětimi. Příběhy jsou vyprávěny v první osobě, takže vyprávění působí velmi autenticky a opravdu je založeno na skutečných událostech. I přes náročnost tématu se čte velmi dobře a koncem jsem byla především u první zmíněné knihy velmi překvapena.
Pokud chcete nahlédnout do této doby a zjistit něco více o propíraných praktikách nacistického doktora Mengeleho, určitě si Ukolébavku přečtěte.

Náš manžel
Velmi rychle jsem byla vyvedena z omylu, kdy jsem od knihy očekávala, že půjde o nějakou válku mezi bývalou manželkou a novou přítelkyní jednoho muže. Tyto ženy včetně úplně první manželky zmíněného muže totiž spojuje domácí násilí, kterým si po jeho boku všechny prošly a právě to je nečekaně spojí. Od knížky jsem ale obecně čekala trochu více napětí a vzhledem k tématu by se mi líbila hlubší psychologická profilace postav, což by se k postavě psychicky narušeného člověka přímo nabízelo. V určitých částech jsem postrádala více napětí, ale jinak mě kniha bavila a měla jsem ji přečtenou za dva dny. Začíná vlastně konečnou událostí a pokračuje retrospektivně, kdy postupně nahlížíme na určité důležité situace, které souvisí s klíčovou událostí, kterou dámy společně řeší.

Léto bez tebe
Tento román je klasické lehké čtení na léto k vodě, čekala jsem ale, že zde bude klasicky v hlavní roli zamilovaný příběh, což ale určitě není prvotní záměr autora. Popisuje zde příběh jedné rozvětvené rodiny, ale spíše se zabývá pocity a tím, co je pro tu kterou postavu opravdu důležité a nenásilně nás nabádá se zamyslet nad tím, co je důležité i pro nás. Děj se odehrává především ve třech týdnech v letním sídle, kde se celá rodina schází pravidelně o prázdninách, tentokrát ale bude prvně jeden důležitý člen chybět.

Tiché roky
Alena Morštajnová patří mezi mé oblíbené autory a všechny její knihy mají velmi poutavé a hlavně silné příběhy, které mě vtáhnou do děje okamžitě. Zde popisuje příběh rodiny z pohledu Bohdany, která   odhalí překvapivé tajemství. Jak už je ale u této autorky zvykem, témata bývají celkem těžká a ne úplně radostně laděná, ani tato kniha se ale podle mě nemůže rovnat Haně, která ve mě zanechala velkou stopu a bude asi hodně těžké ji překonat.


You Might Also Like

0 komentářů

NÁVŠTĚVNOST ♡

SUBSCRIBE ♡

Follow on Bloglovin