Moje denní péče o plet' + TIPY - EVA ♡ LIFE

Moje denní péče o plet' + TIPY

12:35:00

Dnes bych Vám chtěla ukázat, jak se starám o svojí plet' a taky moje oblíbené výrobky, ke kterým se ráda vracím. Moje plet' je smíšená, s pupínky jsem nikdy problém neměla a stejně tak i s černými tečkami. Na druhou stranu už se mi několikrát stalo, že mi produkty podráždily hlavně oblast kolem očí, tak spoustu věcí mám i na citlivou plet'. Na začátek bych chtěla napsat pár tipů, které jsem dostala od kosmetičky, vizážistek, někde jsem je četla nebo jsem na ně zkoušením přišla sama.






  • Abychom se mohly správně starat o svoji plet', je důležité najít její přesný typ. Můžete se zeptat kosmetičky nebo v prodejnách s kosmetikou, podle mě je to mnohem lepší než si udělat test někde na internetu. Většina slečen totiž dost přehání, je normální, že se plet' po celém dni leskne v T zóně a neznamená to, že hned mají mastnou plet'. Právě na ni jsou produkty často dost agresivní a pleti potom ještě víc uškodí.
  • Důležitá je hydratace. Mazat krémem bychom se měli ideálně ráno i večer po čištění pleti, na noc se často používají hutnější hydratační krémy.
  • Nejen v létě by měl krém nebo make-up obsahovat ochranný faktor, který chrání plet' před slunečním zářením a zabraňuje vzniku vrásek.
  • Večerní čištění by mělo probíhat vždy před tím, než jdete do sprchy, protože tam se otevřou póry pro vstup všech nečistot a make-upu. Z toho se potom tvoří například černé tečky.
  • Je důležité produkty střídat. Podobně jako třeba u šamponu si za delší dobu plet' na všechny produkty zvykne a účinky nejsou tak výrazné jako na začátku.
  • PLET'OVÁ VODA X TONIKUM Tyto dva produkty bývají často zaměňovány, plet'ové voda by se měla používat večer, protože otvírá póry a nechává je přes noc dýchat. Tonikum naopak póry stahuje a připraví ji tak na nános dalších produktů tak, aby se neucpaly. Může obsahovat malé množství alkoholu, což by plet'ová voda naopak neměla. 
  • Všeho moc škodí, pokud Vám je třeba kolem dvaceti, tak je úplně zbytečné používat krémy proti vráskám nebo oční krémy, podle mě by se měly začít používat tak okolo třicítky.

Moje denní péče

Každý večer nejdříve použiji čisticí gel, ted' zrovna používám  Balea z řady Soft and Clean (150 ml/149 Kč). Potom odlíčím oči sezamovým olejem (recenze), mám je totiž dost citlivé a tohle je jedna z mála věcí, se kterými nemám problém. Skvěle se na to také hodí dvoufázové odličovače, které obsahují dvě různé složky, které se musí před použitím pořádně promíchat. Než jdu spát, tak si odlíčím celou plet' micelární vodou Sensibio od Biodermy (500 ml/ 479 Kč), která je určitě nejlepší, co jsem kdy vyzkoušela. Asi ani neznám slečnu, která by o ní nikdy neslyšela :) Moje růžové balení je pro citlivou plet', ale prodává se i v ve verzi pro normální. Další její plus je to, že není parfemovaná. Někdy ji prostřídám s micelární vodou od Avene (400 ml/519 Kč). Jako noční krém právě ted' používám obyčejnou modrou Niveu, dostatečně hydratuje a přitom neucpává póry.



Každé ráno plet' vyčistím tonikem od Lirene (200 ml/ 89 Kč) a potom používám zvláčňující  denní krém Pure and Natural od Nivea (50ml/149 Kč), který se vstřebá okamžitě a stačí mi jako podklad k make-upu.





Dvakrát týdně čištím plet' hloubkovým čisticím plet'ovým krémem Nivea ALL in 1 (150 ml/149 Kč) , který nechám pár minut na obličeji a funguje tak i jako maska. Má skvělý matující efekt, takže se vyplatí ho používat ráno. Někdy pouřiju jenom obyčejný peeling Balea (50 ml/ 69 Kč). Má skvělý matující efekt, takže se vyplatí ho používat ráno. Také jednou za tři dny používám Komlexní péči od Payot (50 ml/ 4 799 Kč), která chrání plet' proti volným radikálům a kůže je po něm krásně hebká.


                             






Jednou za dva měsíce používám různé hydratační masky a pásky na ns, vyhovují mi ty od značky Balea (3 ks/79 Kč). Chtěla bych taky zkusit masky od Lush, tak budu ráda, když mi doporučíte Vaše oblíbené :)


Máte s nějakým  z uvedených produktů zkušenost? :)

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Tu micerálku taky mám, ale jenom jako vzorek. Někde to rozdávali :-)
    Super článek :-)
    Hedwica♥

    OdpovědětVymazat
  2. Avene kozmetiku som kedysi veľmi rada používala, naozaj kvalitné veľmi dobré produkty na citlivú pleť :) a namiesto ružovej Biodermy používam zelenú, ale pre zmenu chcem konečne vyskúšať aj Sensibio :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám Avene právě proto taky moc ráda :) podle mě jsou micelárky od Biodermy nejlepší, aspoň jsem teda nic lepšího ještě neobjevila :))

      Vymazat
  3. ja som za menej je viac :) ale mozno je to iba moja lenivost :))

    blog she.is.the.one

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky si myslím, že by se to nemělo přehánět, ale baví mě zkoušet nové produkty :))

      Vymazat
  4. radu nivea pure nature som mala ale nie pleťovy krem celkom sa mi pači :))
    http://aj-ro-na.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten krém je super, nejvíc se mi líbí, jak je krásně lehký :))

      Vymazat
  5. Á, další, kdo může Niveu, koukám:) Já jsem postupně všechnu pečující kosmetiku nahradila svou vlastní přírodní (také chystám článek), ale předtím jsem používala spoustu toho, o čem píšeš:) Akorát teda Balea masky mě pálily tak, že musely po minutě dolů a pleť jsem měla horkou a rudou jako rak. S tipy se nedá než souhlasit, připadá mi, že každá holčina v pubertě má pocit, že má pleť mastnou a zbytečně si ji ničí.

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ty masky Balea naštěstí nevadí :) Jsem ráda, že nejsem sama, kdo si to myslí.. :))

      Vymazat
  6. Ta micelárka od Biodermy je úžasná! Uplně vidím na svojí pleti výsledky! :D
    mymangojuice.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji mám taky moc ráda, podle mě je to úplně nejlepší micelárka:))

      Vymazat

NÁVŠTĚVNOST ♡

SUBSCRIBE ♡

Follow on Bloglovin