PRAVIDLO ŠESTI - EVA ♡ LIFE

PRAVIDLO ŠESTI

19:15:00



Pár měsíců zpátky jsem četla zajímavý článek o tom, jak aspoň trošku úspěšně bojovat s prokrastinací. Nojo, i to je vlastně další způsob, jak odložit na potom ne až tak zábavné věci, ale aspoň trošku mi to stejně pomáhá. 
Určitě to znáte, sednete si k počítačí s tím, že si jen zkontrolujete maily, ale hned vás napadne, jak se asi má Pavlína ve Veges, jestli už Martinka napsala článek o těch nových rtech a účesu nebo jak se mají holky z A cup of style.. A z chvilky je hodina projíždění blogů a více či méně zajímavých článků. 
Pravidlo šesti spočívá v tom, že si napíšete každý den šest věcí, které musíte za každou cenu udělat. Nemusí to být něco velkého, ale jsou to třeba věci, které už dlouho odkládáte a tohle vás donutí se do toho konečně pustit. Já třeba seznamy a věci typu 'list to do' nemám ráda ve spojení se školou, protože mě to jen stresuje a když je nesplním, tak si připadám úplně neschopná, ale při jiných věcech mi to pomáhá. 

Můj dnešní vypadal takhle:
1. Dojít na poštu. 
2. Vydezinfikovat kosmetiku.
3. Promazat fotky z fot'áku.
4. Vyluxovat a uklidit pokoj a šatnu.
5. Zjistit, jak se dostat z letiště v Paříži do hotelu.
6. Zaplatit seznamovák. 

Není to nic časově náročného, ale seznam mě aspoň donutí to neodkládat na později. Moc by mě zajímalo, jaké jsou vaše tipy, jak skončit s prokrastinací. Slyšeli jste někdy o takovém způsobu? Moc ráda si přečtu  vaše názory v komentářích. 
Krásný den, E. 

You Might Also Like

8 komentářů

  1. O takovém způsobu jsem neslyšela, několikrát jsem si to řekla pouze v hlavě a jak kdy to opravdu udělám. Ovšem když jde o školu tak nerada ale přeci splním vše co potřebuji i kdybych neměla spát jenže teď mám na všechno pořád dost času a pak vlastně nic nestíhám. Možná si zkusím také sepsat nějaký takový seznam :-)
    www.bokattyna.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Teoreticky volim metodu splnit si 'velký sutr'... Prakticky ale dělám ty seznamy stejně jako ty :)))) tak se chci zeptat, jestli nemas s plněním problem. Ja bojuju s tim, ze lehke ukoly jsou raz dva, ale prepisuju ty tezky, narocnejsi do dalsiho dne. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám s plněním problém, když se jedná o věci do školy :D vždycky si napíšu víc než jsem reálně schopná zvládnout a potom se cítím strašně. Jinak se snažím psát si spíše menší věci a většinou to vyjde, mám z toho potom super pocit:))

      Vymazat
  3. Zoznam som si ešte nikdy nerobila ale asi začnem lebo sa mi veci strašne kopia a potom nestíham :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě dost pomohla knížka Konec prokrastinace, taková ta klasická bílá čtvercová knížka s červenými nápisy... :) Ale tohle je taky fajn způsob :)
    Hedwica♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na mě právě knížky vůbec nezabírají:/ tohle je jediný způsob, který aspoň trošku funguje:D :))

      Vymazat
  5. Skvelý článok ! mám to dosť podobne a tiež si píšem zoznam ! :D

    OdpovědětVymazat
  6. taky neudělám hodně vcí, ale jsem asi flegmoš mě tohle moc nezdeptává a furt to dál a dál přesouvám =D

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat

NÁVŠTĚVNOST ♡

SUBSCRIBE ♡

Follow on Bloglovin