SROVNÁNÍ MICELÁRNÍCH VOD - EVA ♡ LIFE

SROVNÁNÍ MICELÁRNÍCH VOD

18:52:00

Za posledních pár měsíců se mi doma nahromadilo několik micelárních vod, proto jsem se rozhodla, že o nich napíšu samostatný článek. Doufám, že bude pro vás užitečný a třeba pomůže vybrat si tu správnou vodu pro vaši plet'. 


Často se setkávám s tím, že spousta lidí pořádně ani neví, jaký je rozdíl mezi micelární vodou a jinými odličovadly. To ale není nic překvapivého, kdybych se o to víc nezajímala, tak to taky vědět nebudu :) Micelární voda by měla dělat více věcí v jednom, zklidnit plet', vyčistit, nestahovat póry, takže je vhodná i na noc, regenerovat… Také neobsahuje alkohol, takže je k pokožce citlivá. Rozdíl je například tonikum, které uzavírá póry a připraví plet' na aplikaci makeupu, proto se nesmí užívat před spaním, aby pokožka mohla dýchat. 

Bioderma Sensibio 499 Kč/ 500 ml

Začnu tou nejlepší micelárkou na světě, za mě je to určitě Sensibio od Biodermy. jsem si jistá, že jste na ni už slyšeli chválu ze všech stran, ale nemůžu ji nezmínit. Já používám tu z růžové řasy pro citlivou plet' Sensibio, můžete si vybrat i vody z jiných řad. Není parfemovaná, je hodně šetrná, redukuje začervenání pleti a hlavně odlíčí úplně všechno, i s voděodolnou řasenkou si umí poradit. Jako nevýhoda se Vám může zdát cena, ale je potřeba si uvědomit, že balení je 500 ml a když si přepočítáte, jaký objem mají micelárky z drogerií, tak je to jen o pár korun víc. Navíc Bioderma často pořádá různé akce, například dostanete menší cestovné balení zdarma nebo sleva 30/40 procent při koupi dvou produktů. U nás doma jich máme vždycky víc, protože je mamka kupuje do zásoby a odličujeme se s ní všechny.  Další super nápad Biodermy je dávkovač, stačí na něj jen přiložit  tamponek a zmáčknout, nemusíte celou lahvičku otáčet. Jestli ji ještě nemáte, tak určitě doporučuji vyzkoušet. (a ne, Bioderma mě nesponzoruje, i když bych to určitě neodmítla :D :))

Nivea Zklidňující micelární voda 3 v 1 149 Kč/ 200 ml

Další je micelární voda od Nivea, je to novinka a musím říct, že je skvělá. Není silně parfemovaná, nevysušuje plet', je tak akorát citlivá a hezky zklidňuje. Vždy si ale nejdřív odlíčím oči dvoufázovým odličovadlem a používám ji na dočištění. Doporučila bych ji určitě pro citlivou plet', jsem si jistá, že dráždit nebude. Jako výhodu můžeme brát i celkem malé balení, hodí se na cesty a taky ji seženete za fajn cenu. 

Lirene Micelární voda 3 v1 69 Kč/ 200 ml

U micelární vody Lirene jsem trošku rozpačitá, sice hezky odličuje, ale na obalu se píše, že působí i jako tonikum, což mi s filosofií micelárních vod moc nejde dohromady. Jinak má hodně výraznou svěží vůni a je určena i na oči, nemá problém ani s mojí řasenkou. Určitě bych ji nedoporučila pro citlivou plet' a také někomu, komu vadí silná parfemace. Je spíš pro normální až mastnou, mě ale nedráždila, tak s ní problém nemám. I když je obal klasický jako předchozí odličovadla této značky, tak je na trhu poměrně krátce. Jako velkou výhodu bych brala to, že je cenově hodně dobře dostupná.

Avéne Micelární voda 489 Kč/ 400 ml

Nakonec jsem si nechala vodu od Avéne, která pro mě byla velkým zklamáním. Koupili jsme ji jako alternativu k Biodermě, kterou v tu chvíli v lékárně neměli, a byla to chyba. Jediná dobrá věc na ní je vůně, příjemná neutrální, která je u této značky obvyklá. Je hypoalergení pro citlivou plet', ale mně vůbec neodlíčí dobře makeup, o očích ani nemluvím. Docela mě to překvapuje, protože ostatní produkty od této značky jsou skvělé, hlavně jejich proslulá termální voda. 

P.S. Ještě bych chtěla dodat, že moje plet' je normální, kolem očí citlivá a na jiné typy pletí asi budou vody reagovat jinak, takže určitě někomu nemusí sednou to, co mně a napopak.
Ceny berte jen jako orientační, brala jsem je z oficiálních stránek značek a v lékárnách a drogeriích se můžou trošku lišit. 

Máte s některou z těchto micelárek zkušenost? Jaká je ta vaše nejlepší a můžete mi ji doporučit? Díky za všechny komentáře,
Kisses, E. 



You Might Also Like

20 komentářů

  1. Já mám nejraději micálárky od Biodermy, Garnier a L´Oréal :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Garnier je jedna z těch, které mám taky na seznamu k vyzkoušení:)

      Vymazat
  2. S Lirene jsem byla spokojená do doby, než jsem chtěla odlíčit voděodolnou tužku, s tou ani nehla. A ted po čase jí používám pouze na doodlíčení očí a přijde mi, že mi je docela dráždí a mám je takové "těžké", přitom citlivé oči nemám. Za mě vede Dermacol, tu zbožnuju.
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně právě taky ta od Lirene nepřijde moc šetrná.. a o micelární vodě od Dermacolu jsem zatím moc neslyšela:)

      Vymazat
  3. tonikum mám od Bione a právě je určený na odlíčení na noc a osvěžení...a naopak zachránil mi pleť, bez něj bych byla jen samý pupínek a fleky...takže za mně tonikum na noc ano =)

    Loveliness By Tess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak za mě tonikum na noc ne, přijde mi, že po něm plet' nedokáže hezky dýchat :)

      Vymazat
  4. Hello gorgeous!!Avene is my favorite!great product!
    kisses xxx
    Eva&Eliza

    OdpovědětVymazat
  5. Nivea je kvalita užasna lepšia ako bioderma:)

    OdpovědětVymazat
  6. Já používám od L'oreal, stojí asi 150kč a jsem s ní hrozně spokojená. Je to hlavně díky tomu, že mi celou pleť odlíčí pár tahy. Jediný problém u ní je, že když si chci potom namazat obličej obyčejným krémem od Nivei, tak se nějakým záhadným způsobem hrozně špatně roztírá. Když si dám ale krém od Garnieru, tak je to v pohodě. Ta od Bioermy ale vypadá dost dobře, možná ji zkusím :) Já od Biodermy používám na odličování Sébium Gel Moussant, kterou používám jednou za dva nebo tři dny, ta je výborná. Dávám si ji i na oči a vůbec neštípe, fakt super věc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím rozmazáváním krému je to i u jiných odličovadel, mám stejný problém s Lirene. Jinak pěnu od Biodermy jsem před pár týdny zmiňovala v článku, je výborná!:)

      Vymazat
  7. ja som celkom spokojná s Biodermou :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  8. micelárek jsem vyzkoušela více: Lirene, Mixa jo a ještě nějakou nvm jakou obrovský propadáci, za mě je nejlepší Bioderma a to vždy bude, přešla jsem ale na přírodní kosmetiku takže už ji nepoužívám, místo ní se ted odličuji olejíčka, kivvi koktejlem a od Evolve si pořídím přírodní micelárku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem přírodní kosmetice přestala věřit potom, co se mi po jednom krému začaly dělat fleky na obličeji:/ proto zůstávám u běžné kosmetiky:)

      Vymazat
  9. Ja som akurát dostala micelárku od La Roche Posay, takže som zvedavá, pretože zatiaľ má u mňa samé plus ! :) Pekné fotografie :)

    ℓα ℒιcσrηe - ℒa vie est ℓa petite ℓicorne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc! tu jsem zatím nevyzkoušela, tak snad někdy:)

      Vymazat

NÁVŠTĚVNOST ♡

SUBSCRIBE ♡

Follow on Bloglovin