PARIS IS ALWAYS A GOOD IDEA - EVA ♡ LIFE

PARIS IS ALWAYS A GOOD IDEA

11:56:00

Krásný den, 
včera jsem se vrátila  Paříže, kde jsem byla přesně týden. V tomto článku bych Vám chtěla jen stručně říct, co jsme všechno viděly a jak se mi v Paříži líbilo, přidám taky pár fotek, ale mám jich skoro 900, takže bude trvat hodně dlouho, než se jimi proberu. Plánuji napsat sérii článků, kde popíšu podroběji všechna místa a taky napíšu jeden, ve kterém Vám dám různé rady a tipy, které můžete při návštěvě města využít. 


Měly jsme opravdu štěstí na počasí, celou dobu bylo okolo pětadvaceti stupňů a pršelo jen jednou, zrovna když jsme seděly na večeři v restauraci. Byl to můj prví výlet do Paříže, proto jsem chtěla hlavně projít všechny památky a celkově poznat město. Bydlely jsme na místě blízko centra, takže jsme tam bez problémů došly pěšky. Metrem jsme jezdily až poslední dva dny, ale jen kvůli tomu, že mi vansky úplně rozedřely nohy a nedalo se to už vydržet. Musím říct, že město je to opravdu krásné, mám ráda historii i umění a proto pro mě byla návštěva krásný zážitek. Prošly jsme všechny známé památky a místa jako Trocadero, Louvre, Sacre Souer, Laduree, Chanel na Rue du Combon,  Pantheon, Notre Dome, všechny možná muzea, židovskou čvrt, uměleckou část města Montmarte.. A poslední den jsme byly na plavbě lodí po Sieně, která patřila určitě mezi ty nejlepší zážitky. 

Koupila jsem si tam jen jedny puntíkaté šaty ve Forever 21, protože jsme na nákupy neměly moc času a kromě výběru pár maličkostí pro rodinu jsme je ani neměly v plánu. Jinak ale musím říct, že je obrovský rozdíl mezi 'fancy' centrem a bohatou čtvrtí a těmi na okraji, opravdu nedoporučuji se vydávat do jiných čtvrtí, než které najdete v průvodcích a jsou obecně známé, my jsme se chtěly podívat na orientální trhy a už při výstupu z metra jsme věděly, že to asi nebyl nejlepší nápad, protože byli všude jen černoši, co nabízeli padělky známých značek a po těch opravdových trzích ani památka. Celkově mě překvapilo, kolik je v Pařízi různých národností, s Prahou se to třeba vůbec nedá srovnávat. 

Přidávám pár fotek, tak snad se vám budou líbit a klidně se ptejte, jestli budete chtít něco vědět. Budu moc ráda, když mi napíšete, kam jste se zatím podívali Vy. :)













You Might Also Like

15 komentářů

  1. Pěkné fotky :) Já jsem zatím měla prázdniny pracovní a sportovní :). Toto léto máme v plánu výlety až teď v srpnu spíš jen po ČR :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ach bože toto je môj sen! ... až sa mi dych zastavil ked som pozerala tie fotky :) to je proste krása...

    OdpovědětVymazat
  3. Ach bože to je môj sen! až sa mi dych zastavil ked som pozerala fotky :) to je proste krása...

    OdpovědětVymazat
  4. V Paříži jsem byla minulý rok s přítelem a zasnoubili jsme se tam, bylo to úžasné :))

    www.katerina-f.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Prekrásne fotky ! To muselo byť super :))))))))))))

    OdpovědětVymazat
  6. V Paříži jsem byla loni a naprosto jsem se do ní zamilovala a doufám, že se tam ještě někdy podívám :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Bože, to je nádhera, musím si tam udělat taky výlet! :)
    (Tohle je první článek, který od tebe čtu, a je fakt povedený!)
    www.beautifulwhile.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Paříž je úžasná, letos jsem tam také byla poprvé :)

    OdpovědětVymazat
  9. Paříž je moc hezká, byla jsem tam před dvěma lety a na podzim se s přítelem chystám jet znovu. Nejvíc se mi líbila Notre Dame. Pantheon a další (Invalidovna, potom i Versailles) mě uchvátily svou mohutností, velikostí. A samozřejmě Eiffelovka, kterou jsem viděla za východu slunce... Plavbu po Seině jsem taktéž absolvovala, což byla nádhera, akorát jsem tam byla ke konci října a pozdě večer už byla taková zima, že jsem si připadala jako na Titanicu :D

    Ale už se tam moc těším znovu :-)

    Hezký den,
    Skills of Art
    http://skills-of-art.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Paříž jsem navštívila letos v Dubnu. Taky jsme měli nádherně, ale jediné co mne opravdu udivilo že Eiffelovka není zdaleka velká jak se zdá. :D
    annatruksa.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. tyjo paradni fotky :) do paříže bych taky chtěla někdy zajet

    OdpovědětVymazat
  12. To jsou překrásné fotky:) Paříž musí být užasná!

    OdpovědětVymazat
  13. Tohle je taky muj sen a ja fakt doufam, ze se mi uz tohle zari splni, aaaaaach <3
    www.dombydom.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Do Paříže se chystám už dva roky a nikdy to kvůli maličkostem nevyšlo, tak snad to příští rok vyjde =)

    OdpovědětVymazat

NÁVŠTĚVNOST ♡

SUBSCRIBE ♡

Follow on Bloglovin