PAŘÍŽ RADY A TIPY - EVA ♡ LIFE

PAŘÍŽ RADY A TIPY

20:56:00

Pokud se chystáte nebo o návštěvě Paříže uvažujete, tak by pro vás tento článek mohl být aspoň trochu užitečný. Přišlo mi pár dotazů ohledně mého výletu, tak bych je tímto mohla zodpovědět pro všechny. Najdete tady něco k ubytování, restauracím, památkám nebo dopravě. A pokud se vám bude zdát, že jsem na něco zapomněla, tak budu moc ráda, když mi svoje postřehy napíšete dole do komentářů.

                         

Ubytování

My jsme v Paříži strávily celkem šest nocí a chtěly jsme spíš levnější hotel, přece jenom jsme ráno odcházely a vracely se až později večer a na to žádný luxus nepotřebujete. Byl umístěný poblíž zastávky Les Gobelins a do centra jsme chodily pěšky, trvalo to kolem půl hodiny. Vyšel nás asi na 360 euro. Úplně v centru jsou hotely o dost dražší a hlavně je tam v noci dost rušno, tak se pořádně nevyspíte. Můžete také zvolit ubytovnání v hostelech typu Formule 1, ale to už musíte každé ráno dojet do centra vlakem. Sice to vyjde levněji, ale zase utratíte víc peněz za metro nebo vlak. 


Doprava

Pokud letíte na letiště Charles de Gaulle, tak se dostanete příměstským vlakem RER linkou B za půlhodinku do centra na stanici Chatelet, kde už přesednete na libovolnou linku metra. Jednosměrná jízdenka na RER stojí 9.75e. Dejte si ale velký pozor na to, jakým směrem jedete, často se trasy rozdvojují a a ne každá zastavuje na všech zastávkách, tak můžete dojet někam úplně jinam. Můžete si koupit předplacené karty na určitý počet dní, ale to se podle mě nevyplatí. Nejvýhodnější je koupit si Carnet, máte v balíčku deset jízdenek za celkem 12e, jenotlivě stojí 1.7e. My jsme ale chodily hlavně pěšky, takže nám stačil jeden Carnet dohromady a k tomu několik single tickets. Autobusy můžete využívat taky, ale podobně jako v Praze jsou v centru často zácpy a rozhodně je to časově náročnější než metrem. 


Letenky

Naše letenky jsem kupovala přes EasyJet, zpáteční seženete kolem sta eur, nabízí ty nejlevnější a podle mě je na hodinu a půl dlouhou cestu jedno, jestli letíte nízkonákladovým letadlem nebo ne. Sice nedostanete jídlo, ale mně to neidentifikovatelné cosi v krabičce vůbec nechybělo:) A to je podle mě jediný rozdíl. 

                  


Památky

Samozřejmě nesmíte vynechat Eiffelovku, Notre Dome, Trocadero, Vítězný oblouk a Pantheon, který mě velmi mile překvapil a stal se mou nejoblíbenější památkou v Paříži. Určitě také navštivte Invalidovnu a udělejte si čas na procházku židovskou čtvrtí, kde najdete spoustu muzeí a krásných starých hotelů. Také plavba lodí po Sieně byl pro mě nezapomenutelný zážitek. 
Naopak ale klidně vynechejte návštěvu Louvru, nejen že si vystojíte dvouhodinovou frontu, ale pokud je vaším hlavním cílem vidět tu úžasnou Mona Lisu, tak se připravte na to, že uvidíte spíš fot'áky ostaních nadšenců a jejich hlavy, nechápu, proč je ten obraz tak nízko. Já jsem z něj byla dost zklamaná, je o hodně menší a šedivější než všude na fotkách můžete vidět a hlavně je v celém Louvru spousta jiných nádherných obrazů, které by stály za to spatřit. Pokud ho chcete projít celý, tak si na to ušetřete tak pět hodin a jestli nejste velcí fanoušci umění, tak tam nechod'te vůbec. 
Ještě je fajn vědět, že do většiny památek mají všichni občani EU do 26 let vstup zdarma

  


Jídlo

Hlavně nic nepřepočítávejte nebo zůstanete celý výlet o hladu. Paradoxně nejlevnějším místem, kde se můžete najíst a dát si kafe, je Starbucks, tak jsme řešily naše snídaně. V restauracích se cena bězného hlavního jídla pohybuje kolem dvaceti euro, my jsme tam byly za celou dobu dvakrát a pokaždé jsem si dala vynikající francouzskou cibulačku a burger. Všude kolem hlavních památek je dost stánků, kde si můžete koupit bagetky, hranolky, palačinky za pár eur, při hezkém počasí je fajn si s tím sednout někam do parku. 


Boty!

A na záběr takový malý tip pro ty, co by si stejně jako jáchtěli vzit super nové boty, nedělejte to! Za první den jsem měla všude puchýře a celou dobu jsem musela chodit v žabkách a i tak mě příšerně bolely nohy. Nejlepší volbou jsem oblíbené tenisky nebo balerínky, které už máte doma vyzkoušené. 

You Might Also Like

9 komentářů

  1. Mě Paříž nikdy moc nelákala, ale díky tvému článku bych jela hned! :)
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Měly jste mě vzít sebouuu!!♥:D Nádherné fotky.:)
    Blog ϐook of ϐeauty

    OdpovědětVymazat
  3. Milujem Paríž, hned by som sa tam nasťahovala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hezké tipy .) V Paříži jsem byla loni a zamilovala jsem se do ní :)


    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem teď také byla v Paříži, sice jen na dva dny a autobusem, ale příště už bych chtěla na vlastní pěst, letecky a na delší dobu:)) Paříž je úžasná, vůbec se mi odtamtud nechtělo:D:)

    OdpovědětVymazat
  6. Když jsem plánovala svůj výlet do Paříže bylo to náročné ale stálo to za to :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, zajímavé tipy. Chystáme se v únoru do Paříže. Prosím tě, zajímá mě, kolik jsi tam nechala euro, bez letenek a hotelu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to už si úplně přesně nepamatuju, ale celkem za nás dvě to bylo něco kolem 1000 euro bez hotelu a letenek 😊

      Vymazat

NÁVŠTĚVNOST ♡

SUBSCRIBE ♡

Follow on Bloglovin