DVA TÝDNY MEDIČKOU - EVA ♡ LIFE

DVA TÝDNY MEDIČKOU

17:07:00

Krásný den! 
Konečně jsem tu s novým článkem, spousta z Vás se mě ptala, jestli jsem skončila s blogem a jestli ještě budu psát.. Určitě s ním nekončím, i když si vůbec nejsem jistá, jak často budu schopná přispívat a jestli trošku nezmění celkový koncept blogu. Je to hlavně kvůli tomu, že mi před dvěma týdny začala škola a ta mi zabírá veškerý volný čas, na víkendy dojíždím domů, kde chci trávit čas hlavně s přítelem a rodinou, dělám věci do školy a taky jsem někdy v práci. Navíc na koleji nemám ani wifi, což je taky nic moc.





Poslední dobou mi chodila spousta dotazů ohledně mojí školy a slíbila jsem, že se o to s vámi podělím v článku. Osobně by mě ani moc nenapdalo o tom psát, ale snad Vám tím udělám radost. Studuji Všeobecné lékařství na UK, už mám za sebou druhý týden, takže jsem měla všechny předměty. A je to opravdu změna oproti gymplu. Je to určitě i tím, že jsem si vybrala školu, kde máme povinnou stoprocentní docházku na praktika, cvičení i semináře a musíme se učit průběžně. Do školy chodím každý den, třikrát týdně musím být ve škole v 6:45 abych si na přednáškách vůbec sedla, protože kapacita posluchárny není zrovna odpovídající počtu studentů, kteří jsou v ročníku. Celkově je to dost změna, od jiného systému výuky, přes pracování se SISem, tříhodinové přednášky.. Ale musím říct, že mě to všechno zatím moc baví.




Nejzajímavější je pro mě určitě anatomie a to jak přednášky, tak praktika, kde jsme zatím dostali do ruky jen kosti, ale příště už konečně jdeme na pitevnu:) Je ale vážně náročné se zorientovat v latinském textu pro někoho, kdo latinu v životě neměl. Nevím úplně co přesně by vás zajímalo, tak budu ráda, když se mě spíš budete ptát. Jediná věc, ze které nejsem moc nadšená, je plavání, sporty mám obecně ráda, ale zrovna ve středu mám školu od sedmi až do večera jen s půlhodinovými pauzami a nestihnu si ani vyfénovat vlasy. Další moje předměty pro tento semestr jsou Lékařská chemie, Obecná biologie, Základy první pomoci, Latina, Angličtina a Výpočetní technika, v dalším budu mít navíc Biofyziku a Histologii.


Zatím si myslím, že medicina není úplně pro každého, kdo nebude ochotný tomu věnovat opravdu hodně času a nebude ho to ani trošku bavit, ale pokud cítíte, že to chcete opravdu dělat, tak běžte do toho, určitě nebudete zklamaní a bude vás to moc bavit. Je to totiž všechno strašně zajímavé a hlavně nikdy nebudete mít takové ty okecávací předměty o ničem. (určitě víte o čem mluvím :))

Nebojte se mě na cokoliv zeptat, taky mi můžete psát nápady na další články o škole. Mějte se hezky:)

You Might Also Like

16 komentářů

  1. Tak držím palce ať se daří, mám několik bývalách spolužáků z gymplu, kteří jsou na medicíně a je fakt, že leží v učení pořád. Na to já jsem moc líná :D

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že budu mít občas čas i na něco jiného :D ale děkuju moc:))

      Vymazat
  2. Tak ať se Ti tam daří :) To já takhle neznám nikoho, kdo by studoval tento typ oboru
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. držím palce! :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Taky ti moc přeju, aby jsi to tam zvládala. :) Mě by zajímalo, jestli ses už musela nějak hodně učit? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, něco už jsem se učila, ale hodně bych zatím neřekla, vzhledem k tomu, že první testy a zkoušení mám 'až' 20. :) Ale máme už úkoly na jazyky, z latiny jsem se učila slovíčka, na praktika z anatomie jsem se učila všechny kosti, které jsme zatím probírali, z přednášek z anatomie jsem si doplňovala poznámky a četla jsem si ty kapitoly v Čihákovi, vyplňovala jsem protokoly na praktika z biologie a chci si dnes zopakovat věci, které jsme dělali z chemie :)
      a taky moc děkuju!:)

      Vymazat
  5. Keď som bola dieťa, bola som presvedčená o tom, že raz zo mňa bude doktorka. A nepodarilo sa... Tak aspoň tebe želám, nech sa ti to podarí presne tak ako chceš a nech ťa to baví. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě sis našla nebo najdeš něco jíného, co tě taky bude moc bavit:) děkuji moc za podporu♡

      Vymazat
  6. hi girl! such a wonderful blog!!!im following you!!i would be very happy if you could visit mine and follow me too! kisses!:)

    www.fashionizein.com

    OdpovědětVymazat
  7. Dúfam, že sa ti podarí vyštudovať v pohode :) Ps. Pekný článok :)

    http://novybloggg.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  8. hodne stesti:)

    PS: Zvu te na svoji giveaway na svem blogu o skvely technology case:
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2014/10/giveaway-design-your-own-cases-and.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to tě obdivuju! :) já bych na tohle asi neměla

    OdpovědětVymazat
  10. Ahojky :) Rozhodně Ti držím palce a jsem tvá nová čtenářka! :)
    Ráda bych tě pozvala i na svůj blog :)

    http://newayofashion.blogspot.cz/

    Měj se hezky, Nina.

    OdpovědětVymazat
  11. Pri tejto skole urcite nebudes mat vela volneho casu. Tak vela stastia.
    Biela Mačka

    OdpovědětVymazat

NÁVŠTĚVNOST ♡

SUBSCRIBE ♡

Follow on Bloglovin