Co mě na blozích vůbec nebere 2 - EVA ♡ LIFE

Co mě na blozích vůbec nebere 2

19:52:00

Sama nejraději čtu články, u kterých je kromě popsání outfitu i nějaký kratší příběh nebo třeba vyjádření k něčemu, co se právě děje. Asi před rokem jsem psala o tom, co mě na blozích moc nebere.  No, ted' už bych spíš řekla, co mě vyloženě s*re. Dneska tady mám druhou část, ale zaměřila jsem se jen na jednu hlavní věc,  o které přemýšlím už dost dlouho. A tou je téma jídla a celkově hrozně skvělýho fitness healthy glutenfree vegan života. Strašně fandím těm, kteří se rozhodli něco se sebou dělat a jíst opravdu zdravě a zárověň obdivuju všechny, kteří to opravdu stoprocentně dodržují. No a to je právě to. Těch je totiž strašně málo :D Já moc neuznávám striktní dodržování různých směrů jako je vegan, paleo, raw strava… A to z toho důvodu, že je to pro tělo strašnej šok začít takhle z ničeho nic. A hlavně, každý má tělo úplně jiný a vyhovuje mu něco jinýho.

Nejvíc mě dokáže naštvat, když někdo vypráví o tom, jak nejí mléčné výrobky, že mléko od krav je plné antibiotik a že mu/jí je potom strašně strašně špatně a určitě má na něj intoleranci. Proboha a to jsi na to přišla jen tak náhodou až někdy ve dvaadvaceti? :D Takže není nic jednoduššího, než to nahradit sojovým alpro mlékem, samozřejmě v tom žádnou reklamu a spolupráci nehledejte :D A holky koukaly jste taky někdy na složení sóji a víte třeba něco o fytoestrogenech, který jsou v sójových produktech obsažený? Já si nedělám iluze o tom, že vůbec víte, co to znamená, ale než budete plakat nad kravičkama, tak si o tom aspoň něco přečtěte at' neblbnete ty ostatní, které vás čtou/sledují. 

A jinak, jak je možný, že vegan nosí kožený kabelky a je to v pohodě? Podle mě je nejlepší způsob najít ve všem takovou rovnováhu, která nám bude vyhovovat. A na tom jíst maso není nic špatného, pokud se ke zvířatům budeme chovat s úctou a budeme si ho brát z domácího chovu a ne si koupit maso jako věc a tak se i chovat. 
Budu moc ráda, když mi napíšete, co si o tom myslíte a jak tomu tématu přistupujete. Moc se těším na Vaše názory.

A jinak k tomu co mám na sobě. Moje oblíbený bílý conversky, lacláčky mám ze Zary, top je z ebay a kabelka Michael Kors. 

 Pusu E. 













You Might Also Like

5 komentářů

  1. Naše známá maso nejí a celkem to i odsuzuje ale má obchod kde je všechno kožené-super :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsi napsala moc výstižně :D Já třeba maso nejím proto, že jsem byla v Číně a to co jsem tam viděla mám pořád před očima, ale je mi uplně jedno, že lidi okolo mě ho jí, můj problém co jsem viděla, ne jejich :D

    OdpovědětVymazat
  3. Trefné! Mě to celé "já teď nejím to nebo tamto" přijde jako blbé pozérství. Až to člověku leze krkem, když na to někde narazí :-) Nejvíc mě nedávno dostala do kolen holčina, která se s gustem pustila do ostatních na netu, jak jsou nechutní, že jí maso a vůbec jim nezáleží na zvířatech... A přitom dva měsíce předtím si na blogu chválila, jak si pošmákla na masovém obědě... Asi tehdy vegetariánství ještě nebylo tak v módě... :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  4. fytoestrogeny jsou obsaženy v sóje, která pochází z jiného kontinentu tedy z ameriky, v českých, slovenských a podobných výrobcích ze sóji tyto geny nenajdeš... je to geneticky modifikovaná sója... stejně jak je v americe gmo kráva a podobně... Já o tom mám dost načteno a řídím se tím, zabíjet zvířata ve velkochovu a koupit si jako výsůledek krabičku s igelitem je opravdu na facku. Když si zvířata někdo chová doma a dokáže si je i zabít, tak ať si je jí... já bych to nedokázala a proto maso nejím... Vegan nejsu, ale chápu je... Co nikdy však nepocítíš je ten neskutečný lehký pocit, když se staneš vegetariánem a určitě cítíš i lepší pocit, když se staneš veganem. Nikdy bych se k masu nevrátila... S koženýma věcma máš pravdu, je to opravdu na facku a absolutně to spolu s tímto směrem koliduje... Nejznámější pipka s tímto vyznačením je taková ta fialová youtuberka, ta by si zasloužila nejen zprava, ale i zleva =)

    OdpovědětVymazat
  5. Kráva zabitá s úctou14. listopadu 2016 v 21:32

    Celý tenhle článek je tak neskutečný výplod plný pitomostí že k tomu jde říct jenom jedna věc - občas by neškodilo zapnout mozek, než zapneš počítač :-)

    OdpovědětVymazat

NÁVŠTĚVNOST ♡

SUBSCRIBE ♡

Follow on Bloglovin