What I eat - EVA ♡ LIFE

What I eat

15:02:00

Krásnou neděli, dnes mám tady trošku netradiční food post, ale pokud čekáte něco ve stylu rawfood lepekfree sugarfree veganfood všechno-free-jim-jenom-vodu, tak to vás asi trošku zklamu. Já osobně úplně nevěřím, že všechny tyhle články se zakládají 100% na pravdě, ale to je asi na každém, čemu věřit chce. Celkově nejím neustále jenom zdravě, i když se snažím se trošku hlídat, ale zase si myslím, že nic se nemá přehánět a protože se snažím pravidelně cvičit, tak nevidím důvod, proč si ten cheesecake jednou za čas nedat :D. 

Když začnu snídaní, tak nejraději mám určitě vajíčka asi tak na všechny způsoby, ale když ráno pospíchám do školy, tak často snídani bohužel vynechám. O víkendu si někdy dělám ovesnou kaši se skořicí, mandlovým mlékem a ovocem,  ale nemám problém si ji dát třeba i k večeři. A taky ráno zásadně piju čaj, kafe si hned zrána nikdy nedávám, protože mě potom bolí hlava. 
Na oběd jsem většinou někde venku, takže si často dávám salát v Ugovi, těstoviny, noky, houbové rizoto, pizzu záleží na tom, jestli jsem sama nebo jdu na oběd s někým. Nemám ale úplně problém dát si třeba burger v Palandě a není to zrovna výjimečně :D Mezi hlavními jídly většinou nemám hlad, ale když ano, tak si dám třeba jogurt s ovocem a chia semínky a samozřejmě kafe, to mám minimálně dvakrát denně. Skoro každý den si dávám ve Starbucks vanilkové latte. Snažila jsem se to aspoň trošku vylepšit a dát si sójové mléko, ale to mi  prostě tu chut' úplně kazí. A jestli vás napadne dát si to nové kokosové mléko místo normálního, tak to fakt nedělejte, je to strašně hnusný. Na večeři už bývám doma a máme naštěstí vždycky věci, co mám ráda. Úplně nejvíc miluju ryby, takže máme často lososa se zeleninou, těstoviny a krevety, zapečenou brokolici, domácí hranolky a v létě grilujeme skoro každý den. Možná vás to překvapí, ale už skoro deset let nejím kuřecí maso. Pokaždé, když to někomu řeknu, tak se strašně diví, ale nikdy bych nesnědla ani kousek. Celkově maso nejím až tak často, většinou tak jednou dvakrát týdně a jenom vepřové a hovězí, ale vynahrazuji si to rybou. Dost mě to omezuje hlavně v tom, že když si někdo chci dát salát, tak je tam často právě kuře.  A taky miluju sushi, sice jsem se k tomu musela asi před dvěma lety projíst, ale ted' bych ho měla (a někdy i mám :D) skoro každý den. Také si často dělám ovocné smoothies, často místo večeře a úplně mi to stačí. Snažím se pracovat na tom, abych jedla víc zeleniny, ale mám s tím celkem problém, proto to doháním ovocem, asi to není ideální, ale tak aspoň něco. Asi největší problém mám v tom, že nejím pravidelně. Někdy si prostě k obědu nedám vůbec nic, protože klasicky nestíhám a koupím si třeba jenom právě kafe nebo naopak když jdu někam večer, tak mi stačí k večeři jenom víno a úplně zapomenu, že jsem to jídlo vynechala. Ale snažím se na tom pracovat, tak snad mi to půjde. 

Moc ráda bych věděla, jaký přístup máte celkově k jídlu Vy, já třeba hrozně obdivuju lidi, kteří jsou vegani nebo paleo a opravdu to zvládnou dodržovat, já bych to nedokázala a upřímně zatím ani nechci. Pořád mi to tak vyhovuje, ale myslím si, že tělo si samo řekne, kdy je čas na změnu a potřebuje trošku odhlečit. Jaká jsou Vaše oblíbená jídla, shodnem se spolu na něčem?
Pusu E. 

 



 

 

 





 

 















You Might Also Like

6 komentářů

  1. Ten burger z první fotky vypadá skvěle, hned bych si ho dala! :D
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Popravde toto je typicky konzumný život kde sa každý napcháva len tym co sa mu uraci :D nehovorím ze sa zdravujem zdravo aké preferujem raw food a vačšinou zeleninu a ovocie , nikdy mi nechytili takéto jedla ako su toto hranolky a hamburger :D nech si každý je co chce ale na strave a správnom životnom štýle je založené veľa veci aj veľa veci sa od toho odvíja ;)
    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Počkej jak, že si myslíš, že nejsem 100% vegetarián a někde za rohem, když se nikdo nekouká, tak chroupu cheeseburger z Macu? To snad ne jako =D a kokosový latté jsem si nedala, odpuzuje mě to ž podle fotky =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to myslela trošku jinak, osobně znám spoustu holek, které se prezentují, jak jí zdravě, cukr jen v ovoci, nikdy si nedám hranolky a pak je to prostě dost jinak :D ale to je můj názor, který mám podložený na tom, co opravdu vím, ale samozřejmě at' si každý věří, čemu chce :D :))

      Vymazat
    2. Jo tyhle jsi myslela =D Vím co myslíš, to se fakt děje =D ale znám plno vegetariánů a veganů a ti to teda za rohem fakt nedělají =D Já jsem nikdy nechápala proč to dělají... Jako aby to bylo hezký na fotkách? =D

      Vymazat
  4. Jídlo miluju, baví mě vařit, zkoušet restaurace, ochutnávat nové věci, jak zdravé, tak nezdravé. Vajíčka k snídani si také ráda dám, i ovesnou kaši a poslední dobou si ráda dávám různé druhy palačinek...klasické, pohankové, ovesné.. K obědu pokaždé něco jiného :) Losos, těstoviny, brokolice, krevety, hranolky-všechno mám strašně ráda :) Včera jsem měla k obědu rýžové těstoviny s krevetama :) Já jsem hodně masová, nejradši mám kuřecí-připravené na všechny možné způsoby, vepřovou panenku. Ale sním v podstatě jakékoli, pokud je měkké a libové. Jinak mám ráda spoustu jídel, dřív jsem měla nejoblíbenější smažák, Teď si ho dám jednou za čas, ale když už ho mám, tak si na něm dost pochutnám. Jinak třeba kuřecí se sýrovou omáčku a hranolky, poslední dobou si pořád dávám pečené brambory- s čímkoli, co mě zrovna napadne. Těstoviny na různé způsoby, ražniči. Poslední dobou zkouším každou chvíli něco ze zeleniny. Jsem žravý člověk, každý, kdo mě zná, tak ví, jak mám jídlo ráda, i když by to do mě lidi neřekli( žádný tlusťoch nejsem :D). A dostávám z těch tvých fotek hlad :D Kdybych nebyla líná jít dolu do kuchyně, šla bych si pro něco dobrého (a vůbec by mi nevadilo, že je čtvrt na dvě v noci :D ) Takovéhle články s jídlem mě baví :)

    melisinblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

NÁVŠTĚVNOST ♡

SUBSCRIBE ♡

Follow on Bloglovin